ТЕРИ ГРУП, като официален представител на DAIKIN, предлага качествени, енергийно ефективни продукти

Разговор с г-н Ивайло Стоянов, Технически директор на ТЕРИ ГРУП

stroitel02448

Г-н Стоянов, представете накратко дейността на Вашата фирма.
Фирма ТЕРИ ГРУП е основана през 1993 г. и като официален представител на DAIKIN, проектира, доставя, монтира, и сервизира пълната продуктова гама на тази марка. Изпълнява вентилационни, климатични и отоплителни инсталации.

Защо започна фирма ТЕРИ ГРУП да предлага продуктите на DAIKIN: Основната цел е да предложим на българския пазар най-качествените продукти в областта на климатизацията.

Какво получи българския потребител: В началото през 1993 г. марката DAIKIN не беше позната и наложена на българския пазар. Сега 20 год. след основаването на ТЕРИ ГРУП, DAIKIN е водеща компания на климатичния пазар в България. Благодарение на дългогодишното сътрудничество през годините на ТЕРИ ГРУП и DAIKIN, марката беше наложена на пазара и всеки втори потребител научи за DAIKIN. Крайният потребител получава перфектно обслужване и сервизиране на закупената от нас климатична техника DAIKIN, с което се гарантира по-дълъг срок на експлоатация на машините.

Целият екип на фирма ТЕРИ ГРУП се обучава постоянно за всички нововъведения на DAIKIN. Също така и дистрибуторите на ТЕРИ ГРУП от цялата страна получават необходимата информация за продуктите на DAIKIN, и това се осъществява на ежегодните семинари, които нашата фирма провежда съвместно с техническите специалисти на DAIKIN CE. Тази година събитието се проведе на 25 април в Правец.

Присъстващите на семинара се запознаха с най-новите продукти на DAIKIN за 2013 г. и имаха възможност да отправят своите въпроси към Майкъл Хаас, мениджър продажби на Daikin Central Europe за България и лекторите от ТЕРИ ГРУП.

Представете последните продукти и системни решения, допълнили гамата Ви.
DAIKIN се отличава с иновативния си подход и всяка година допълва гамата си с нови модели. Това, върху което акцентира тази година, е VRV IV. Характерното за тази версия е по-голямата ефективност от предишната генерация VRV системи – 27% по-голяма ефективност и възможността за непрекъснато отопление в режим на обезкрежаване. Има новости и в термопомпите. Новите модели термопомпи са с по-изчистен интегриран дизайн, който е много лесен и за монтаж. Всички връзки са направени в завода, единствено трябва да се свържат тръбите – „подаване”, „връщане” и „топла вода – бойлер“, като същевременно монтажът се извършва за по-малко от ден.

С цел да предложим на клиентите, които са избрали термопомпата Аltherma на DAIKIN за своя комфорт в дома, ТЕРИ ГРУП разработи онлайн контролер съвместно с една фирма за изграждане на софтуер. Контролерът е на принципа на SIM карта и може от всяка точка на света (през GSM или интернет) да изпраща команди за включване, изключване и известяване при възникнал проблем в системата.

Друга новост в продуктовата гама е новата четиристранна касета 600×600 с плосък дизайн – DAIKIN, която е подходяща за монтаж в растерен таван. Тя е с изчистен интегриран дизайн, подобрена ефективност и безшумност, както и компактни размери, с които не пречи на осветителните тела в близост.

Разкажете за партньорската програма Home Cºmfort Expert.
С тази програма DAIKIN е определила фирмите, които имат право да разработват дилърски мрежи и да предлагат продукти на Европейския пазар, като разбира се една от тях е и ТЕРИ ГРУП. Да бъдеш Home Cºmfort Expert партньор е израз на високо ниво на експертни познания във всички области на климатичната технология на DAIKIN. А клиентите могат да бъдат сигурни, че специалистите в компанията са много добре запознати с продуктите и технологиите на DAIKIN. Home Cºofort Expert вече се прилага в редица страни от централна Европа и опитът показва, че тази програма е успешна.

Бихте ли очертали тенденциите в сектора? Към какви продукти е насочен българският потребител?

Компанията DAIKIN е известна с новаторски подход при разработването на продуктите и с ненадминатото качество и универсалност на интегрираните решения. От ефективността на компресорите и инверторната технология до последните разработки на компанията в областта на хладилните агенти и проектиране на продуктите за сезонна ефективност, DAIKIN заема едно от челните места в сферата на енергийната ефективност и иновациите. Водещи при разработката на продукти са сезонната ефективност и измерванията на консумираната от тялото енергия.

Стойността на средната сезонна ефективност при охлаждане и стойността на коефициента на трансформация отразяват реалното потребление на енергия на термопомпата. Сезонната ефективност измерва годишното потребление на енергия и ефективността при обичайно ежедневно използване. Съответно крайният клиент може да види каква консумация ще има тялото. Всички климатици досега имаха коефициент на трансформация, който е за едни определени идеални температури (5-7 градуса външна температура и 23 градуса вътрешна). Докато със сезонната ефективност се отчита консумацията на тялото и при нула градуса, и при плюс пет, и при минус пет, и т.н. , по този начин DAIKIN ще се отличи на пазара като иноватор.

Насочени сме към енергийно ефективни продукти. Повечето инвеститори вече са склонни да правят инвестиции за продукти, които впоследствие имат по-ниски експлоатационни разходи.

Какви са очакванията Ви за развитието на фирмата в близък план?
Очакванията на фирма ТЕРИ ГРУП са да разшири своята дейност в областта на климатичните инсталации и да увеличи дилърската си мрежа.

Успоредно с това имаме за цел да обучим всички наши дилъри и да подобрим информационните канали, благодарение на което ще достигнем до всеки един краен потребител. Фирма ТЕРИ ГРУП е коректен и надежден партньор с всички свои представители и ще заложи на своето постоянство, и професионализъм и за в бъдеще.

Тази година чествахме 20 годишен юбилей от основаването на фирма ТЕРИ ГРУП. Ще продължим и занапред да затвърждаваме позициите на климатичния пазар, като предлагаме качествени и енергийно ефективни решения и продукти, с цел да удовлетворяваме изискванията на всичките си клиенти.

източник: списание  СТРОИТЕЛИ – строителна техника, материали, технологии, инструменти / брой 4, 2013, стр. 58 – 59