02 юни

Само за един месец след пускането си на пазара, новата i-серия на VRV IV на Daikin привлича значителен интерес от страна на монтажници и собственици на сгради, които търсят дискретно, но енергийно-ефективно решение за климатизация. Това уникално външно тяло тип VRV е разработено от Daikin специално за градовете и градските зони, в които трябва да се поддържа естетиката на сградите.

Създадена в съответствие и с най-строгите изисквания за планиране и нормативни разпоредби за шум, i-серията на VRV IV предлага на монтажниците несравнима свобода при конфигуриране. Уникална сплит концепция, свръхкомпактни размери и ниско тегло правят тази система лесна за работа, икономически ефективна за монтаж и невидима. Същевременно се предлага пълната функционалност на VRV с най-високата сезонна ефективност на пазара.

С голям брой вече монтирани системи и още много други проекти в процес на подготовка, новата i-серия на VRV IV се очертава като новото предпочитано VRV решение за градовете в цяла Европа.

„Невидимото“ външно оформление отговаря на нормативните изисквания
Новата система бе посрещната с ентусиазъм в центровете на Мадрид и Билбао, където строителните нормативни разпоредби са особено строги, високи са и очакванията на проектантите.

Уникалната сплит концепция на системата с отделен компресор и топлообменник позволява i-серията на VRV IV да бъде монтирана дискретно в помещения като отвън се виждат само решетките на блока на топлообменника.

Като допълнение към външното тяло от две части, високото статично налягане и компактния размер, предлаганата пълна свързаност с вентилационни агрегати и въздушни завеси превръща i-серията на VRV IV в изключително ефективно решение.

Във Великобритания, жителите на Лондон също се възползват от компактните размери на системата за жилищно приложение, на места където правилата за планиране биха направили стандартните компресорно-кондензатни агрегати много трудни за монтаж, а охлаждането – невъзможно без използване на новата i-серия на VRV IV.

За френска банка с недостатъчно свободна площ, намираща се в градския център, близо до жилищни райони, новата i-серия на VRV IV се оказа подходящ избор, поради гъвкавостта на сплит телата, малка височина и безшумна работа.

Конструктивни предимства
Вътрешният монтаж на i-серията на VRV IV в италианска банка в центъра на Неапол позволи запазването на фасадата на историческата сграда. В допълнение осигури много по-икономично решение от стандартните външни тела, които биха изисквали скъпо шумоизолиращо покритие. С ограниченото налично пространство в IT и техническите помещения, малките размери на i-серията на VRV е също важен фактор.

Поликлиника в Белгия също се възползва от дискретния външен вид на i-серията на VRV IV. Въпреки липсата на апаратно помещение за поместване на агрегата, сградата постигна ефективно отопление и охлаждане, което се интегрира в стила на постройката. Чрез свързването му с уникалната конструкция на гамата напълно плоски касети, климатизацията се комбинира перфектно и в помещенията.

Бърз монтаж
Уникалната сплит конструкция намалява необходимостта от специализирано оборудване за повдигане на агрегата до мястото за монтаж, което прави процеса по-бърз и по-икономичен,позволявайки съкратени срокове на издаване на нови сгради. Новата система гарантира, че монтажните разходи са сведени до минимум. Достатъчен по-къс тръбен път – вътрешните и външните тела могат да бъдат много близо едни до други.

Новата i-серия на VRV IV е доказано решение и за високи многоетажни сгради. За Кулата в центъра на Варшава монтирането на 24 системи от i-серията на VRV IV ще позволи по-трудно достъпните средни части на сградата да бъдат достигнати лесно, като същевременно се гарантира, че обликът на сградата ще остане непроменен, което също е съществено важен фактор при избора на система.

Основни параметри Лекият и изключително компактен компресорен агрегат се нуждае само от 600×550 mm площ и тежи едва 77 kg.

С много ниско ниво на работен шум от 47dBA, той е проектиран за безпроблемно вписване в малки пространства като помощни помещения, апаратни помещения, складови помещения или кухненски шкафове.

Вторият компонент на агрегата – компактният топлообменник, чиято височина e по-малка от 400 mm, тежи 97 kg – позволява монтаж в окачени тавани. Това скрива цялата климатична система и по този начин не отнема място от скъпата търговска площ.

ESP на инверторния вентилатор на i-серията на VRV IV може лесно да се приспособи към специфичната дължина и конфигурация на въздуховода в желаното място, което прави възможно както фасаден, така и канален монтаж от предната или задната страна на сградата.

Иновации за бъдещето
Разработена от Центъра за приложно развитие на Daikin – Европа в Остенде, последната иновация на Daikin е проектирана в отговор на изискванията на проектантите за решение, което да преодолява ограниченията за енергийна ефективност на сградите в градския център.

Нововъведената i-серия на VRV IV вече осигурява ефективна, изгодна и екологична климатизация за сгради в градските центрове, които преди това не можеха да се възползват от постиженията в ОВК технологиите, като постоянно се явяват нови приложения, тъй като проектантите все още проучват обхвата на поредния водещ модел на Daikin.

За повече информация и указания или за да изтеглите брошура, посетете www.daikin.bg/citysecret